Päron- och marängdessert på havrebotten

 
Ett recept på känn blev det häromdagen. J:s mamma skickade med lite päron från sin trädgård och dessa var jag sugen på att testa i en efterrätt. Inte alls dumt...
 
Päron- och marängdessert på havrebotten
 
Havrebotten
175 g smält smör
1½ dl mjöl
1½ dl socker
3 dl havregryn
 
Blanda alla ingredienser och tryck ut i form med löstagbar kant.
Grädda längst ner i ugnen ca 15 min, 175 grader.
 
10 små trädgårdspäron alt 5 stora päron (mjuka) skalas och delas.
Lägg päronen på havrebottnen.
 
Maräng
4 äggvitor
2 dl socker
 
Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum och bred ovanpå päronen.
Grädda i 250 grader 7-8 min så att marängen blir ljusbrun.
 
Servera med glass eller vispad grädde.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

villasand.blogg.se

En blogg om livet på landet. Mat, bak och pyssel, heminredning och lite bygg. Och kanske lite familj... :-)

RSS 2.0