Morotsfrallor
Bröd bakas det allt som oftast här hemma. Idag skickar jag med ett recept på morotsfrallor, ihopknådat på fri hand en förmiddag hemma. Mycket goda tycker vi, barnen är mindre förtjusta och undrar vad alla frön ska vara bra till...
50 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl olja
1/2 dl flytande honung
7 dl finrivna morötter
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
2 dl dinkelmjöl (kan bytas mot vetemjöl)
ca 8-9 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till fingervarmt och häll över jästen. Blanda.
Tillsätt resterande ingredienser, lite mjöl i taget.
Degen ska släppa från kanten och kännas för kladdig.
Låt jäsa 45 min.
Dela degen i 16 delar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, 8 på varje plåt.
Låt jäsa 30 min.
Pensla med ägg och strö på pumpakärnor.
Grädda mitt i ugnen 10-12 min, på 225 grader.
Må väl! /M
Kommentarer
My
Dessa är supergoda! Gjorde dem förra hösten, får nog bli snart igen! Mums!
Trackback