Kladdkaka med chokladtryffel, vispad grädde och jordgubbskross
Kakan ska serveras i morgon och därför medföljer ingen bild idag...
Vanlig kladdkaka har ju de flesta recept på och med en god chokladtryffel ovanpå blir den lite extra lyxig. Servera gärna med vispad grädde/vaniljglass och krossade jordgubbar. Jag försöker köpa jordgubbar billigt i slutet av säsongen och fryser in - perfekt att ha till kräm, sylt eller jordgubbskross. Eller inte varför göra några flaskor jordgubbssaft mitt i vintern...?
Chokladtryffel (som täcke på kladdkaka)
1,5 dl vispgrädde
200 g blockchoklad
Värm grädden i en kastrull och låt chokladen smälta i grädden.
Häll chokladtryffeln över den kalla kladdkakan och ställ kallt.
Dekorera gärna med frukt och bär.
Jordgubbskross
Mixa jordgubbar (färska alt upptinade) med florsocker efter tycke och smak.
Smaklig måltid!
PS. Chokladtryffeln går utmärkt att rulla till bollar och rulla i ex kakao och servera till jul, kanske smaksatt med apelsinessäns, nejlikor, kanel eller kardemumma...
Kommentarer
Trackback