Frystömning resulterade i blåbärssylt
Insåg att säsongen för årets bär redan är här och passade därför på att kolla statusen i frysen idag. Det brukar ligga kvar lite av varje från föregående säsong och då känns det bra att göra över med det innan man ger sig på nya flaskor och burkar med härliga innehåll. Efter en snabb titt i frysen fick förra årets blåbär komma ut i värmen och förvandlas till sylt. Med hjälp av syltsocker så är det så fantastiskt enkelt att göra sin egen sylt och har man dessutom tillgång till bär så finns nästan inga ursäkter för att köpa sylt i matvaruhandeln...
Bärsylt gjord på syltsocker
1 kg bär
1 kg syltsocker
(3 dl vatten tillsättes om det gäller blåbär, annars blir sylten alldeles för fast i konsistensen)
Blanda ovanstående i en kastrull och låt koka ca 10 min. Klart!
Förvara i täta burkar i kyl alt frys om du vill spara länge.
Kan det bli enklare? :-)
God afton /M
Kommentarer
Trackback