Vaniljpannacotta med hallon
Idag hade vi gäster. Man blir ganska många när man bjuder några familjer. En återkommande favoritdessert är pannacotta. Jag har ett recept som räcker till 18 små portioner och det går att förbereda dagen innan. Perfekt! Delar med mig nedan: (lyckas tyvärr inte minska bilden på IPaden...)
Jag brukar köpa små plastglas i mataffären, de rymmer 10-12 cl och det tycker jag är lagom för en liten pannacotta.
Vaniljpannacotta med hallon, björnbär och riven choklad (18 små portioner)
5 gelatinblad
1 l vispgrädde
2 vaniljstänger
1 dl socker
750 g hallon (lite i mesta laget)
3 msk socker
Vit choklad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 10 min.
Skrapa ur vaniljstängerna och lägg stänger och frön i en kastrull.
Häll grädde och socker i kastrullen.
Låt småkoka ca 3 min.
Ta bort kastrullen från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden.
Fiska upp vaniljstängerna och fördela i portionsformar.
Ställ kallt minst 3 timmar.
Tina hallonen om de är frusna.
Blanda dem med 3 msk socker och lägg på pannacottan.
På bilden ovan har jag även dekorerat med ett björnbär och rivit lite vit choklad över.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback