Pizzabullar - perfekt mellanmål!
Ett av min abslouta favoritrecept är på pizzabullar, något som alla gillar (bortsett från det kräsna lilla barnet...) och som kan fyllas med vad helst man behagar. Jag fyller mina traditionellt med tomatsås, ost och skinka samt oregano, men jag kan tänka mig att mozzarella, salami, pesto, soltorkade tomater, oliver, fetaost eller soltorkad skinka skulle vara helt perfekt... Perfekt mellanmål för hela familjen, kanske allra godast nybakade eller uppvärmada i ugn, men kalla eller micrade går lika bra.
Pizzabullar
50 g jäst
5 dl mjölk
1 tsk socker
1 tsk salt
½ dl olja (valfri sort)
ca 11 dl vetemjöl (kan variera något...)
tomatsås, skinka, ost, oregano
Värm mjölken till fingervarm och blanda ut jästen i den, gärna i en assistent.
Tillsätt olja, socker, salt och det mesta av mjölet.
Låt maskinen arbeta degen (alt blanda för hand) tills degen släpper från kanten. Om man trycker ner ett finger får man bli LITE kladdig - då brukar degen vara lagom.
Låt jäsa ca 45 min - till dubbel storlek.
Dela degen på två och kavla ut en del i taget till en rektangel, ca 0,5 cm tjock.
Lägg på vald fyllning.
Rulla ihop till en rulle och dela i bitar, ca 2 cm tjocka.
Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare ca 45 min.
Pensla med ägg.
Grädda på 225 grader, mitt i ugnen, ca 10-12 min.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback