Dubbla havreflarn med moccafyllning
Fullt upp igår... Här kommer receptet på havreflarnen och moccakrämen - mycket uppskattade!
Havreflarn
75 g smör
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält smöret och blanda det med havregrynen.
Låt svalna.
Blanda i övriga ingredienser och klicka ut på bakplåtspapper. Drygt en tsk per flarn blir lagom tycker jag. Då blir det ca 32 flarn som du sedan gör dubbla. Kom ihåg alänet lägga fler än 8 st på varje plåt - de flyter ut!
Grädda ca 5-6 min i 225 grader, mitt i ugnen.
Moccakräm
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 tsk snabbkaffepulver
Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker till det blir fluffigt och poröst.
Vispa ner äggulan och kaffet utfört i lite vatten.
Para ihop de avsvalnade flarnen två och två. Bred rikligt med moccakräm på det ena och lägg det andra som lock.
Smält 200 g blockchoklad i vattenbad och doppa eller häll över halva flarnen.
Frys gärna!
Kommentarer
Trackback